veerleinitalie.reismee.nl

Teatro e Performance Blue

Ciao ciao everybody!

Theater en optreden van Blue/ Vittroria

Woensdag 29 juni 2011
Vandaag zijn we uitschool naar de speeltuin gereden, het was de laatste dag school en eigenlijk gaan we woensdags ook naar het strand, maar dat lukte niet omdat we savonds weg moesten. Dus gespeeld in de speeltuin, daar kwam ik een vrouw tegen met een hondje die erg goed engels sprak dus dat was wel ff fijn! Ze zei dat ze dit ook had gedaan wat ik nu doe, maar dan bij kinderen van een ander hotel, ze is dus blijven wonen in alassio heeft ene kind gekregen en heeft nu een kleindochter in de leeftijd van Jaki denk ik! Ze woont hier al 41 jaar!!! Was leuk om dus even mee te kletsen!
Om 5 uur naar huis gereden daar de kids ff laten spelen en toen in bad! (tegenwoordig maak ik via een tekening duidelijk wanneer we wat gaan doen) Nadat ze in bad waren geweest een mooie jurk aan laten trekken want bij de lunch werd even tussen neus en lippen door verteld dat Peter (papa) jarig is. Om 7 uur snel naar het hotel gereden, daar even wat gegeten. Stefania zei eet maar iets, want als we terug komen gaan we nog een pizza eten, dus ik had 2 kleine broodjes met nutella gehad en daarna zijn we naar Zucharello (ofzo) gereden, daar had stefania een toneel optreden! Een heel klein middeleeuws stadje me teen klein theater zaaltje waar ze een grappig toneel stukje deden. Ik begreep er natuurlijk niet heel veel van, want de grapjes waren acht hoe grappig ook in het Italiaans en ach ja, dat kan ik nog steeds niet zo goed.
Na het toneel stuk was er tijd voor de kinderen, deze mochten zingen, super leuk maar ze moeten echt geen engels gaan zingen(de meeste dan) ze kunnen het niet spreken dus ook niet zingen, my god het waren net de eerste audities van Idols, sommige super vals, sommige hele slechte uitspraak maar THANK GOD ook een paar goede (ja die kleine meiskes kiezen beyonce en alycia keys uit om te zingen, niet erg slim he) MAAIKE VOS please ga ze zangles geven hier! Ha-ha!
Nee maar super leuk om naar te kijken, daarna gingen ze nog een stukje musical doen van belle en het beest, toen nog een stukje van we will rock you, er kwam maar geen einde aan! Hartstikke leuk natuurlijk maar het duurde wel erg lang en ik had natuurlijk super honger gekregen ondertussen!
Om half 12 was het pas klaar en toen konden we natuurlijk geen pizza meer eten, dus thuis aangekomen snel ff wat koekjes gepakt en gaan slapen!
Het was natuurlijk erg gezellig maar in het vervolg eet ik wel iets meer!!!
ps. We hebben vandaag het eerste buitje gehad in Alassio sinds ik hier ben! ik denk 20 druppels ofzo!

Donderdag 28 juni 2011

De eerste echte vakantiedag van Juma en Jaki. Ik heb niet zo heel veel hoeven doen ze hebben fijn thuis gespeeld en hebben mij daar niet veel bij nodig! Om 7 uur moest ik weer bij het hotel zijn, Blue had vandaag een school optreden op het plein ‘ in de stad ' Ik heb samen met Peter en Theo, Juma en Jaki wat gegeten en zijn daarna ook naar het plein gegaan en hebben nog een klein stukje kunnen zien van haar optreden (foto's staan online). Blue moest een wit, groen of rood shirt aan zodat ze vlag konden kleuren met het optreden, ze had een wit shirt aan zoals je kan zien op de foto, helaas dacht iedereen dit en hadden er maar een 2 een groen shirt aan en 2 een rood! ha-ha! mislukt!
Ze hebben het volkslied van Italie gezongen en nog een italiaans liedje, het grappige is dat iedereen hier het volkslied kent, zelfs Juma!!!! Ik denk niet dat ik aan Tije hoef te vragen om het Wilhelmus te zingen! Grappig ze leren dat hier dus al op de kleuterschool (groep 1/2)
Na het optreden van Blue deed volgens mij groep 8 nog een dans optreden, ze hadden meegedaan aan een nationale wedstrijd met die dans, er deden 100 scholen mee, 4 uit Liguiria en ze waren eerste geworden! ongelofelijk en dat was Peter met mij eens het was niet echt een optreden van hoog kwaliteit, de ruimte was ook wel klein hoor! Ik dacht eerst dat Peter wilde vertellen dat ze maar 1 dag de tijd hadden gehad om het in te studeren! ha-ha

Na het optreden moest er natuurlijk nog een ijsje in, maar die had ik in het hotel al gehad (dat overkomt me niet zomaar weer zoveel honger) dus ik zat nog bomvol en wou dus geen ijsje! Terug gelopen naar huis en toen lekker in bed gekropen! Heerlijk!
ps. vandaag hebben we het 2e buitje gehad, 10 druppels.

Nou dit waren de laatste spannende dingen die ik heb meegemaakt! Morgen(zaterdag) ga ik naar Genua met het andere nederlandse meisje wat op anderhalf uur rijden bij mij vandaan is! ik heb al lekker een toeristisch buidel tasje gekocht dus ik ben klaar om te gaan! Helemaal zin in, lekker NEDERLANDS kletsen! EN ja ja, mama en papa gaan morgen richting Italie, maandag zullen ze op de camping zijn op zo'n 30/45 min hier vandaan! Dinsdag komen ze me dus even opzoeken en dan heb ik 2 weekenden samen met papa en mama! GEZELLIG!

Fijn weekend allemaal! Buon settimana tutti

ciao ciao, veel liefs xxxxxxxxxxxx Veerle

MJRS

wat heerlijk vooruitzicht dat je na al dat Italiaans je nu een aantal weekenden Nederlands kunt praten!
fijne tijd met je ouders gewenst!
groetjes
Martijn en Jeltje
Ruben
Simon

celleke

Toen je nog heel klein was heb ik je een keertje naar bed gebracht .
Je kroop braaf in je bedje en zei ,net als in je verhaaltje, heerlijk. Gezellig om te lezen dat je nog steeds het zelfde meisje bent.
a la prossima volta ;-)

rianne

Wat leuk zeg, dat ze al komen. Ik heb vanavond nog naar ze gezwaaid, toen gingen ze misschien wel net weg!! Kan het me goed voorstellen dat je zin hebt om het nederlandse meisje te zien. Geniet ervan! En heel veel plezier met je ouders

xx

Miriam

Fijn weekend, pas goed op je portemonnaie. Er zijn veel "harde werkers" in Italië.
Ciaoxxx

Jorieke Levink

Heyy Veerle,

Super tof allemaal om te lezen! Ik zag dat ik alweer veel dagen achter loop, dus het wordt af en toe een stukje lezen denk ik :) Geniet ervan en succes met de taal. Leuk als je straks een aardig woordje italiaans kan!!

xx Jorieke

Annette

Hey meissie. Heb je hele verhaal in 1 keer uitgelezen. Wat schrijf je ontzettend leuk. Lijkt wel of je tegenover me zit te kletsen. We hebben donderdagavond een vakantieborrel met je paps en mams gedronken. Er stond al een heleboel spullen voor jou klaar. Je kussen is nu onderweg, zodat je straks nog "heerlijker" slaapt. Ik vind het zo ontzettend knap van je om zo een avontuur in te stappen. Zou het je niet nadoen!! Blijf je zeker volgen. Veel plezier met je ouders. ps. Hebben de kids geen huisbeest om voor te zorgen?

Jacco, Doenja & Kids

Hi meis,

Op dit moment zitten je ouders in de auto en zijn al een mooi stuk op weg naar Italië! Nog eventjes en dan zijn ze bij je in de buurt en kun je ze zien!

Hoe heb je het gehad met Miriam? Was het leuk? Heb je ook nog wat van Genua gezien??

We hebben je mail gelezen en Lou heeft een mail(tje) terug geschreven! Tije moest erg lachen om de foto's die er bij zaten, ha ha!!

Lekker ding, pas op jezelf. We mailen snel!!

Jacco, Doenja & Kids

Nog 1 vraagje.... heb je voldoende fotoruimte hier? Of kunnen we je plezieren met wat extra ruimte?? We willen natuurlijk zoveel mogelijk van je zien daar, ha ha

Veerle

@ alle volgers, leuk dat jullie me volgen! het is leuk om de laptop open te doen en mn mail vol te zien stromen met 'er is een reactie geplaatst op je reisverhaal/ foto' dat doet me goed! thnx!

@ Jorieke, leuk dat je me af en toe volgt, ik maak ook teveel mee op het moment om het elke keer allemaal te lezen, dat snap ik wel! Leuk kaartje van JP! hoe was het afscheid??
@Annette, iedereen zegt dat ik zo leuk schrijf, misschien die studie richting op gaan? wie weet ik heb een jaar de tijd om over na te denken. Ik kan niet wachten tot ik mn spulletjes hier heb! en mn eigen kussen! ahhh daar verlang ik echt naar! leuk dat je me volgt! we houden contact!
@ Doenja, Het was erg gezellig vandaag ik zal morgen middag/avond een blog schrijven over vandaag en stukje morgen misschien! ik zal de mail ff gaan lezen maar internet is een beetje traag op dit moment (of ik te snel) Uhh tot nu toe heb ik voldoende foto ruimte (heb vandaag ook maar 6 foto's gemaakt ofzo) ik plaats ook niet alle foto's want ik klik gewoon wat en dan zie ik het wel! dus zet er niet alles op! maaaaar als ik wat extra nodig heb straks dan weet ik je te vinden :D! hahah!

Liefs vanuit een vandaag erg bewolkt Alassio/Genua