Vacanze e cambiamenti il tempo
Hoi allemaal,
Vakantie & weersverandering
Hoe is het daar in het verre holland? Volgens mij is het weer daar een stuk beter dan hier! Maar dat geeft niet jullie mogen een keertje winnen! Ha-ha!
Eerst beginnen bij het begin van de week.
De kids hadden 3 dagen vakantie ivm het Allerheiligen & Allerzielen, iets dat wij niet meer vieren, maar hier dus nog wel gevierd wordt.
Dat betekende dat ik dinsdag vrij was, want de familie ging weer naar dat berg dorpje naar de stad, iets waar ik niet zoveel zin in had. Dus lekker een vrij dagje, het was die dag echt SUPER mooi weer, in de zon was het gewoon 25 graden!!!! Maar de zon gaat een stuk sneller nu en is dus ook heel snel weer onder, waar het normaal het heetste uur van de dag was, is de zon nu al bijna achter de bergen verdwenen.
Lekker ‘s middags in het hotel Nederlandse tv gekeken op de computer! Lekker niks doen dus.
Thuis voor mezelf iets te eten gemaakt, ik vond ei nooit zo lekker, maar nu wel want is super makkelijk, aangezien hier niets fatsoenlijks in huis is om te koken kom je als snel op dat, of een soepje (cup a soup) of tosti.
Donderdag mochten ze weer naar school toe, de basketbal was weer begonnen dus ik zat direct weer in het ritme. Kom ik op school wordt er verteld morgen is erg geeen school! Huh waarom niet? Omdat ze heel slecht weer voorspelde voor deze regio en dus niet wilde dat de kinderen op school kwamen.
Ik dacht wat is dit voor overdreven reactie, een beetje storm en alle scholen worden dicht gegooid.
Nou 2 weken geleden (of zo iets) is het mooie plaatsje in Cinque Terre, Monterrosso weg gespoeld door een storm. Cinque Terre is niet meer zoals het was.... Helaas!
En daar heeft de gemeente op de kop gekregen dat ze de mensen niet genoeg hebben beschermd. Dus nu zeggen alle steden sluit de school deuren maar want we moeten iets doen om de mensen te beschermen.
Nou gisteren was er dus eigenlijk nog niks aan de hand, om 10 druppels na worden de paraplu's, dikke winterjassen en al het andere tevoorschijn getoverd om naar buiten te gaan. (ach ja het zijn zonnige Italianen die zijn een beetje regen niet gewend) De zee was nog niet wild en het was wel donker in de lucht maar niet donkerder dan bij een ‘gewone' regenbui.
Maaaaar... in Genova ( 100 km verderop) was het al goed, maar dan ook goed mis. MIJN shop straat is daar helemaal onder gespoeld met water en modder. Er zijn al heel wat doden gevallen daar en er zijn er volgens mij ook nog een aantal vermist. (mijn tv doet het niet vanwege de storm dus kan geen nieuws kijken)
Toen ik dat hoorde dacht ik hmmmm misschien toch niet zo fijn.. maar ze zeiden dat het hier afgelopen avond/nacht zou komen. Nou toen ik ging slapen waren de golven al een stuk hoger, de zee is grauw en grijs, er hing een soort deken van mist/regen/wolken boven de stad en het regende dus ook al. De zee maakte echt super veel kabaal waar ik lekker op kon slapen. OJA en het onweerde ook.
Inmiddels is er geen regen, wel donkere wolken en een rare lucht, de zee is nog even wild als gisteren avond, misschien zijn de golven nog wel hoger en volgens mij is er ook een parkeerplaatsje onder gespoeld maar weet ik niet zeker. Iets te ver weg.
Nou en gister avond nog een avontuur mee gemaakt. Ik had de kids allemaal onder de douche gestuurd, Blue was boven onder de douche, en de twee kleintjes zaten in bad. Niks aan het handje. Uit bad gehaald, aangekleed en ik was bezig met de haren droog föhnen. En toen in eens BOEM, alle stroom viel uit. Maddi en Jaki natuurlijk bang, Maddi direct huilen. Blue van boven schreeuwen. Dus ik mijn telefoon gezocht in mijn kamer zodat ik een klein beetje licht had en naar beneden kon lopen om de stop weer terug te zetten. Maaaaar helaas, beneden binnen waren de stoppen allemaal omhoog, niks aan de hand dus. Shit moest ik naar buiten naar de hoofdstop. Eerst terug naar boven, schoenen aan, Maddi schoenen aan want die liet mijn hand niet meer los. Blue had een zaklamp gevonden, en we hadden 2 koppels gemaakt, Maddi en ik, Blue en Jaki. Dus naar buiten toe, maar ik kreeg dat kastje niet open van de hoofdstop. Shities. Dus toch maar ff bellen, uiteindelijk kastje open gekregen hoofdstop terug geduwd. MAAR het licht deed het nog steeds niet. Waren er binnen toch 2 stoppen door, kreeg ik natuurlijk niet direct weer omhoog, na wat geprutst deed het licht het weer. Maddi moest bijna huilen van geluk en was helemaal blij en boven hoorde ik ook geschreeuw van vreugde! Snel wat lampen en apparaten uit gedaan voor het nog een keer zou gebeuren. Pfieuw wat een avontuur.
Nou nu ik dit aan het typen bent begint het net weer een beetje te regenen.. we zullen zien wat de rest van het weekend nog brengt.
Het appartementje voor pap en oma is geregeld zodat ze kunnen slapen in Alassio! Helemaal super!
ENNNNNNN ik ga een super uper duper cool foto album maken, kennen jullie het begrip scrapbook, nou ik ga het maken. Google maar krijg je wel voorbeelden en uitleg. Al mijn foto's ga ik ouderwets af laten drukken (niet allemaal maar wel veel) ennn die ga ik gezellig inplakken met allemaal leuke kleurtjes/papiertjes/materialen enz enz.
Dus aan het eind van Januari hebben jullie allemaal een mooi foto album om te bewonderen! En ik een mooi foto album om van te genieten en deze reis nooit meer te vergeten!
Nou het verhaal is al weer lang genoeg! Nog 6 weekjes en dan zijn pap en oma hier! Whoehoee!!
Fijne sinterklaas weken!!!
Veel liefs en een dikke kus
Veerle
Ps. Milaan dit weekend kon dus nog niet doorgaan, slaapplek moet nog ff geregeld worden en het trein verkeer rond Genova ligt stil en daar moet ik eerst heen voor ik ergens anders heen kan. Dus hopelijk volgend weekend!
Ps2. Ik heb wat foto's van de hoge golven op de site gezet en ik ga proberen het filmpje ook te uploaden, weet niet of dat lukt, we zullen zien. Ook wat leuke herfstfoto's trouwens!
Haha leuk verhaal zusje.... wat een avontuur inderdaad :D was je zelf ook bang??
Ben trots op je hoor!! Goed gedaan..
Ga nu je foto's bewonderen..
KUSJES!
Mooi verhaal weer. Jij bent ook echt een held, jij hebt overal verstand van. geweldig.........
haha een goed weekend en hopen dat het rustig blijft daar, is maar goed dat je zo hoog zit.
Knuffel en xxx van ons
Je was weer een dapper wijffie deze week !!!
Over 6 weken en 1 dag zullen ze je al missen.
LiefsXXXXXXX
Elke week nieuwe avonturen en zelf stoer handelen, goed hoor. De kindjes zullen je missen over 6 weken.
En jij hun ook.
Groetjes XX
hoofd goed koel gehouden! maar aan de beelden te zien, niet voor niets weeralarm.... fijne week alvast maar weer! groeten uit een lente-Hengelo
Hey Veerle, Wat een leuk verhaal. Wat spannend zeg helemaal in het donker. Wat zullen de kids je missen!! Komt er een nieuwe voor jou in de plaats, weten ze dat al?? Nou ja hoef jij je natuurlijk ook niet druk om te maken, maar ik kan me voorstellen dat je met de kids nu wel een hechte band hebt opgebouwd. Houdt het nog ff vol.. Ga zo met Max wandelen en dan de kids alweer uit school halen en werken...
Liefs Rianne