Giornata tranquilla, studio e scoperta tour
Ciao !!!
Rustig dagje, studeren en op ontdekkingstour
Dinsdag 21 juni 2011
Vanmorgen was ik lekker vrij! Het is alleen dat ik nog niet zoveel te doen heb hier dus dan verveel je je al snel! Maar goed daar zal ik zelf verandering in moeten brengen dus ik zal eens uitvinden hoe de bus hier werkt of vragen of ik de auto mee kan krijgen.
Voor de middag mocht ik kiezen wat ik ging doen, strand, speeltuin, naar huis. Hmm het was wel mooi weer, in Nederland zijn jullie jaloers maar echt mooi voor het strand was het niet! Dus ik heb de kids opgehaald van school samen met Blue en hebben we een ijsje gekocht en zijn naar de speeltuin gelopen. Maddi was vreselijk moe (hoe kan het ook anders) dus die was hangerig, vervelend, huilerig. Dus we zijn naar het hotel gegaan, hier hebben ze even tv gekeken en zijn we naar huis gegaan! Ik ben er al wel achter wat mama zegt in de ochtend als planning wil nog niet zeggen dat het zo gebeurt, want we zouden in het hotel eten! A fijn, terug naar huis. Blue had haar pyjama al aangedaan, alleen die andere 2 moest ik nog in de pyjama krijgen. Maddi had daar geen zin in, dus die heeft op de trap gezeten, oei, wat kan die volhouden!!! Nja ik ook dus dat is geen probleem. Uiteindelijk heb ik gewonnen natuurlijk! We hebben pas om 8 uur gegeten! Ohh en ik had zo'n honger! Het was natuurlijk weer een pasta! Na het eten hebben ze de koekjes trommel leeg gegeten, schijnbaar is dat normaal en mochten ze nog even tv kijken (lees 21.15) er was een of andere Italiaans muziek award feest op. Dus ik vroeg aan papa tot hoe laat ze mochten kijken, och zegt hij een half uurtje. Dus ik ben gaan douchen en na een half uurtje kwam ik op de slaapkamer van theo en blue, en lagen jaki en maddi allebei languit op de grond te slapen! Dus opgetild naar de slaapkamer gebracht! Jaki slaapt alleen boven (in een stapelbed) dus dat was nog niet zo handig! Ze werd uiteindelijk een beetje wakker en kroop zelf in bed! Ik ben er vrij snel achteraan gegaan want het weer maakt je wel moe! Niet zo'n hele indrukwekkende dag dus!
Woensdag 22 juni 2011
Vanmorgen heb ik gestudeerd!!! Ja ja echt waar! Ik heb het woordenboek er bij gepakt en ben gaan bekijken wat ik kan doen! Een heleboel werkwoorden ben ik er nu aan het instampen met vervoegingen + woordjes woordjes woordjes! Halverwege werd ik gestoord door de bel. Hier is net als in een flat zo'n telefoon dat gaat wanneer er iemand beneden staat. Er was dus iemand die van alles zei in het Italiaans en ik kom nog niet verder dan ciaooo haha! Dus ik heb de deur maar open gedaan, toen dacht ik dat ze kwamen voor de kapotte koelkast maar het was voor de pomp! Ja ze hebben geen riool zoals wij dat hebben maar ze hebben een pomp zodat ze meer huizen op elkaar kunnen zetten hier! A fijn, ik kan het niet beter uitleggen dan dat ik nu heb gedaan! Ik moest van mezelf blijven studeren tot de wasmachine klaar is, aangezien die wel anderhalf uur duurt had ik mooi even de tijd! Tegen 12 uur naar het hotel gelopen om te internetten en te lunchen!
Mijn lieve oom kwam met een geweldig idee om een soort dongel te halen in Italie zodat ik ook op mijn kamer kan internetten. Dus ik moet nog even uitvinden hoe het werkt maar dat komt goed en dan zal ik er een aanschaffen voor 9 euro per maand onbeperkt internet!!! Dat zou fijn zijn dan hoef ik mijn laptop niet steeds mee te slepen! Wel, om 3 uur hebben we de kinderen opgehaald van school en zijn we naar het strand gegaan, het vervelende alleen is dat de wolken elke keer komen als we net op het strand zijn! Dus om 5 uur zijn we maar weer weg gegaan. Mamma ging nog even werken ik met de kids naar huis! Eerst ff lekker in bad! Was natuurlijk weer een dik drama! Omdat het nog zo lang duurde voor we gaan eten gingen ze mijn kamer ontdekken, mijn foto's en alle prutteltjes op mn nachtkastje! Jaa gevonden, de nagellak! Alle nageltjes gelakt, alleen jaki vond het maar niks dus die haalde het er direct weer af! Ik zal even foto's toevoegen!Om half 9 zijn we pas gaan eten! En ik had zo'n honger! Ik heb kip gegeten met pasta! Hartstikke lekker haha!
Daarna ben ik dus eigenlijk vrij, maar dat idee heb ik niet omdat die kinderen hier nog rond huppelen als of het half 2 smiddags is! Nu is Blue nog steeds aan het voorlezen bij de kleintjes (lees 22.21) Dat zijn totaal andere ideeën over het slapen gaan dan ik heb. Maar goed, dat zal wel, en morgen zijn ze weer poepie vervelend, vermoeid, hangerig en huilerig als ik ze ophaal van school! Maar goed dat zal dan wel!
- Ik heb contact met een meisje wat vanaf zaterdag ook in italie zit, al dan wel anderhalf uur rijden bij mij vandaan, aan de andere kant van Genua (ik weet niet meer hoe haar plaatsje heet, iets met de P)
Zij is ook in de weekenden vrij waarschijnlijk dus dan kunnen we leuk iets afspreken. Dit heb ik ook aan stefania gezegd en dat meisje mocht hier wel logeren als dan handiger was, omdat ze natuurlijk zo'n eind weg zit! Dat was geen probleem! Nou hartstikke leuk! Ze is vanaf zaterdag daar tot begin september, dus dan heb ik in ieder geval iemand om de zomer mee door te komen.
- Vandaag ook eindelijk een beetje gekletst met Stefania over ditjes en datjes. Peter is tegen alle social media en beeldschermen troep. Weinig tv, af en toe nintendo ds, geen wii of andere playstaion, ipads en telefoontjes voorlopig ook nog niet! Wel grappig! Stefania zei dat de rest van italie dat wel doen (aangezien ik zei dat Nederland het wel allemaal doet) maar hun dus niet!
- Ook gaf ik aan dat ik het niet zeker weet of ik wel alleen over straat wil lopen 's avonds in alassio, daar keken ze raar van op (ja ik ben een echt dorpstrutje) want hier gebeurde nooit wat en dat was geen probleem. Voor diegene die me nog komen opzoeken jullie zullen straks begrijpen waarom. Ik zal het zo goed mogelijk proberen uit teleggen. Als ik bij mijn huis naar beneden loop en iets naar links ga kan ik een trap af. Dan moet ik ong. 50 meter over een klein straatje tussen huizen, dan sla ik links af, een straat langs het spoor met een aantal huizen aan de linker kant van ongeveer 80 meter, dan ga ik een stuk naar beneden met het idee van een trapje en ga ik onder een tunneltje door! Dan ben ik in het centrum van Alassio! Iegll ik hou daar niet van alleen over straat in het donker en onbekend ook nog is. Dus moet maar eens zien hoe ik dat ga doen.
- Ik ga proberen om zaterdag een auto te regelen zodat ik naar wat plaatsjes hier in de buurt kan, beetje shoppen en rond toeren zodat ik de weg weet als papa en mama langs komen (lees eindelijk een keer geen stress in de auto in italie)Ze gaan zaterdag wel weer naar de country house, maar dan zit ik daar weer de hele dag, en een hele dag niks doen is niet voor mij weggelegd!
Adieuuu, ciaooo xxxxxxxxxxx veel liefs
Ps. Wat jullie vast ook erg interessant vinden om te weten is dat ik van de muggenplaag af ben! Ik heb de Hor voor mijn deur weten te maken zodat deze goed sluit! Voor dat het donker wordt sluit ik de luiken voor mijn deur! En ik heb zo'n ding gekocht voor in het stopcontact! + ik heb geen lichten aan als ik de luiken nog niet dicht heb! En voilaaa geen muggenbulten meer gehad! Ik had er namelijk vrijdag een paar dikke! Niet normaal!
Oooh leuk schatje :D Het zijn dus wel echt meisjes meisjes?
Lekker nageltjes lakken en haar invlechten.. daar vermaak je je dus wel mee!!
Hoop dat je snel een dongel hebt!! Kunnen we skypennnnnnnnnnn !!
Fijne dag vandaag en tot mails
XXXX
Weer hardstikke leuk om te lezen!
Ik klets verder met je op msn girl!
Dikke kus xxxxxx
P.S hahaha je leert het wel om zelfstandig dingen te maken! Muggen vrij nu, hoe lovely!
Wat leuk veerle dat je elke keer zulke mooie verhalen kunt schrijven. Erg grappig en leuk om te lezen. Wat een ander ritme hebben ze daar. Pfff ben juist blij dat de kids om 7 uur in bed liggen, jij bent dan nog even bezig. Ha ha. Heel veel plezier nog en xxx van hier
Handige Harry ben je ook, door zelf je hor te maken! Je moet wel als je van de muggen af wilt, ha ha!
Ohhhhhhhhh je spulletjes zijn dus ook niet meer veilig bij de meisjes, ha ha! Leuk hoor! En voor hun leuk dat jij daar ook wel voor in bent!!
Ik kan me goed voorstellen dat de kids moe zijn na een dag school, vooral als ze zo laat slapen! Zegt wel wat dat ze onder het tv kijken in slaap vallen! Hoe laat moeten ze er 'smorgens uit dan??
Hoop voor jou dat dat andere nederlandse meisje leuk is!
Liefs van hier!
Kan niet wachten om het allemaal met eigen ogen te zien.
Veel plezier vandaag weer in de zon.
Knuf en kus van ons
bij het lezen van de titel van dit blog dacht ik al dat je aan het Italiaans studeren was geslagen, haha!
goed bezig, Veerle!
groetjes!!
Hoi Veerle,
Leuk je reisverslag te volgen. Hoorde dat je een super gezellig feestje heb gehad. Was er graag zelf bij geweest, maar vanuit de USA was dat een beetje ver fietsen. Ben sinds zondag terug. Zo te lezen heb je je handen wel vol aan 4 van die bengels, maar dat is jou wel toevertrouwd. Ik blijf met plezier je verhalen volgen, want je schrijft super leuk. Ik wens je een geweldige tijd daar en ik hoop dat je daar krijgt wat je er van verwacht hebt, maar dat zal wel lukken zo te zien.
Groetjes, Paula
Hoi allemaal!
Bedankt voor de leuke reacties!
@ paula! hoe was amerika? fijne weken gehad? Ik heb zeker mijn handen vol, maar zoals je leest red ik me er aardig mee! Leuk dat je me blijft volgen! Met kerst ben ik waarschijnlijk bijna 2 weken thuis!
Groetjes en liefs Veerle
Tuurlijk blijf ik je volgen en breng ik steeds verslag uit aan Hennie, want die wil ook op de hoogte blijven. In Amerika was het ook een beetje warm, maar 44 graden!! Het went wel, al was de 35 graden hier een verschrikking. Heb een geweldige tijd gehad met de kids, zwemmen, varen en uit eten gaan!!!slecht voor de lijn, maar wel super gezellig. Misschien komt Nathalie begin augustus nog 2 weken naar Nederland. Ik hoop het. Als je met kerst thuis bent drinken we samen bij de stal een nieuwjaarsborrel.
Groetjes, Paula