Lezioni di italiano
Ciao!
Italiaanse lessen
Ik dacht ik schrijf toch nog eventjes een blog over mijn avonturen op school anders moet ik het weekend en de 2 lessen in 1 blog zetten en vind ik niet zo gezellig!
Nou daar gaan we dan!
Maandag was het zover en mocht ik naar school, met gezonde zenuwen stapte ik in de bus waar ik een ander meisje tegen kwam die ik met de test ook had gezien (t zal niet mn vriendin worden) Aangekomen op school kregen we een ‘juf' toegewezen die bij de test er niet bij was, maar dat gaf niet. De lerares kan geen engels dus ik ben verplicht Italiaans te spreken (is wel goed voor me;))
Maar iedereen in de klas kan Italiaans, alleen ze kunnen het niet lezen of schrijven omdat ze geen grammatica kennen.
Heel vreemd in mijn ogen, op deze leeftijd en ouder leer je pas een taal als je tenminste iets van de grammatica weet, maar in hun ogen is dat anders. Ze wonen hier al 4/5/6 jaar en hebben het geleerd zoals een kind de taal leert, gewoon na praten en hopen dat het goed is.
Onder de les maakte de lerares een opmerking dat ik wel naar een andere groep zou gaan, maar ik wist niet of ze het als grapje bedoelde of serieus (want ze zei het in het Italiaans iets te snel voor mij)
Dus ik was een beetje in zenuwen want ik had allemaal enge mannetjes zien lopen op school die geen Italiaans spreken en uit marokko en tunesie komen en ik dacht oeiii daar wil ik niet bij in de klas NO WAY!
Dus maandag en dinsdag ben ik een beetje in de zenuwen geweest en hoopte dat het allemaal goed zou komen.
Gisteren(woensdag) aangekomen in de les begon de lerares erover dat ik misschien beter naar de dinsdag en donderdag les kon gaan omdat het niveau daar wat lager ligt en de mensen geen Italiaans spreken of in ieder geval weinig. Dus ik sprak mijn angst uit over de enge mannetjes. Toen stelde ze me gerust dat er 3 mannen in die klas zaten en de rest alleen maar vrouwen. Pfieuw! De hele les gevolgd en de jongen die maandag er nog bij zat was er niet, die was overgeplaatst naar een betere groep (die was echt goed!!) dus uiteindelijk lag het level helemaal niet meer zo hoog. Aan het eind van de les zei de lerares dus dat ik ook wel in deze les kon blijven! Yepp ik ben niet achterlijk en respect voor de mensen in mijn klas maar ik denk dat ik op 1 na het beste ben in de grammatica tot nu toe. En moet je na gaan dat we alleen nog maar le/la/il/lo/l' (de/het/een) hebben geleerd en questo/quello (dit/dat/deze)
Dusss nu kan ik kiezen, de lerares gaf aan dat ik volgende week kon proberen in die klas, maar ik weet niet of ik dat wel wil ivm de dagen, dat zou betekenen dat ik alleen moet reizen heen en terug. En gisteren kon ik met dat meisje, van de bus, mee terug rijden en toen reden we langs het busstation en ik schrok me een hoedje. Geen plek waar ik alleen wil staan om half 11 s'avonds. Dus ik ga het vanmiddag even met Stefania bespreken en ik heb het hele weekend met mijn papa en mama om te bepalen wat ik ga doen!
Dus al met al wel leuk, ik had alleen gehoopt dat ik in de klas nog wat lotgenootjes/leeftijdsgenootjes zou treffen waar ik mee kon afspreken.... Maar dat zit er denk ik niet in wat wel jammer is. Maar goed daar komen we ook wel weer over heen.
Nog maar 1 nachtje slapen en dan komen mijn lieve papa&mama en zusjelief! Waar ik echt heeeeeel veeeeel zin in heb! Helemaal om te bedenken wat voor lekker NEDERLANDS eten ze hebben meegenomen! (maar goed dat ik weer op mn oude gewicht ben)
Ik heb al een leuk plan wat we gaan doen, alleen zoals ik wel gewend ben, komt er bezoek is het weer kloten! Maar ik hoop op droog weer en die kans is 75% dusssss laten we vooral niet klagen!
Jullie allen ook een fijn weekend gewenst.
Dikke kus en veel liefs xxxxxxxxxxx
Veerle
Ps. Weerbericht voor vandaag, zonnetje, nu 15 graden vanmiddag max 22 graden. Dat is ook wat ze voor de rest van het weekend geven alleen dan zonder zon!
We hebben het verhaal gelezen :-D leuk!! Komt allemaal wel goed met je..... We zien je morgen!!!
Gelukkig wordt het nog een beetje weer... (neem toch de zonnebril wel mee;-)
dikke kus ons
Gelukkig loopt het met een sisser af met die lessen op school! Doe je best en blaas ze weg, ha ha!
Heeeeel veel plezier met je paps, mams en Lies! Lou en Tije zijn er helemaal klaar voor om K&K te verwennen, dus je kunt weer fotoseries tegemoet zien, ha ha
dus je hebt eigenlijk nog niks geleerd de eerste les, want je kunt natuurlijk al vanalles.
Ik ben heel blij voor je dat je fam. dit wwekend komt.
Heel, heel veel plezier, en geniet ervan ;-)
liefs XXXXXXXXXX
haha, wat toch weer een smeuig verhaal!
ik hoop dat je met de raad van je ouders een goede beslissing gaat nemen komende week! ciao!
Ohh je maakt wat mee, hopen dat je er met de fam lekker uitgekomen bent wat je moet gaan doe. je gaat het vast redden. we hopen maar daar zijn we niet bang voor dat je een geweldig weekend hebt gehad. je kunt er weer een rijdje op teren en voor je het weet ben je weer voor even hier. Liefs ons