veerleinitalie.reismee.nl

Vacanze in Svizzera

Ciao ciao,

vakantie in Zwitserland

Ik ben weer terug van de kleine vakantie in Zwitserland en het was echt heel erg leuk.

Over deze week heb ik weinig te vertellen, het was rustig met de twee kleintjes en die hebben de hele week uitgekeken naar deze trip net als ik. (bij de foto's heb ik nog 3 leuke foto's over hoe de kamer eruit zag na een dag spelen)

Donderdag ochtend om half 9 op weg naar het hotel voor een ontbijtje. Lekker yoghurt gehad en ik was klaar om te gaan. De familie nog niet, ha-ha.
Er moest een grote auto verplaatsing plaats vinden, aangezien de ruimte heel smal is en alles precies past was dit nog een hele onderneming. Maar om half 11/kwart voor 11 zaten we in de auto op weg naar Zwitserland (planning was 10.00) Toen we onderweg waren (nog in Alassio) vroegen ze of ik mijn paspoort mee had, nee dat had ik niet, wel mijn rijbewijs, nee dat was toch niet genoeg dus naar huis. Shit kon ik die trap weer op, maar goed paspoort gepakt en op weg.

De hele trip kreeg ik van alles te horen wat dit was en dat was, super leuk! Om haf 1, 1 uur gestopt voor een gezonde lunch bij de Mac Donalds. Buik weer vol en verder! De kindjes waren echt super lief in de auto, ik bedoel het was toch meer dan 5 uur rijden en ik kan me onze tripjes naar Limburg nog wel voorstellen, 3 uur achter elkaar, met z'n 3en naast elkaar in de auto dat zorgde soms toch nog wel voor enige ruzie en irritatie. Maar Maddi en Jaki waren erg lief, hebben veel geslapen, fantasie spelletjes gedaan of gewoon stil gezeten! Erg knap!!

Om een uur of 5 aangekomen in Zwitserland, eerst langs een tante, in Sachseln. Ik kreeg van Stefania en Peter te horen dat ze benieuwd waren wat ze gingen aantreffen omdat ze normaal niet zo uitbundig uitpakken als er familie leden langs komen (wat hier in italie natuurlijk wel gebeurt) De man van deze tante was een broer van oma (moeder peter) Ze woont in een klein appartementje met een prachtig uitzicht op het meer (zie foto's) Ze gaat daar iedere dag in zwemmen, 4 maanden lang, maakt niet uit hoe koud of warm! Ongelofelijk.

Ik vond dat ze erg vriendelijk en gast vrij was, en stelde voor om bij Isabel (haar dochter) en man te gaan eten, die woont een dorpje verder. Nou dat was helemaal prima maar we moesten eerst de sleutel ophalen bij de B&B waar we die nacht zouden overnachten. Maddi en Jaki bleven bij de tante en wij gingen dus op weg naar de B&B. Stefania was een beetje bang, ze had geprobeerd een hotel te boeken maar dit was niet meer gelukt, dit was alleen nog vrij, maar ze zei B&B in Zwitserland is anders dan in Italie. Ik was helemaal niet bang want eigenlijk alle vakantiewoningen e.d. is goed in Zwitserland, deze mensen zorgen goed voor de toeristen. Mijn gevoel werd dan ook bevestigd. In ieder geval voor mij was het een heel luxe appartement (misschien zijn hun anders gewend) 4 slaapkamers, 2 badkamers, ruime keuken, eettafel en woonkamer, sauna, computer en 2 balkonnetjes. Echt helemaal top. Ik had de middelste slaapkamer met een twijfelaar bed. De meisjes hadden allebei een 1 persoons bed en dan was er de ‘master bedroom' voor Stefania en Peter met eigen balkon.

Gauw de spullen gedropt en toen doorgereden naar Giswil naar Isabel en haar familie. Daar heerlijk gegeten en er was ook meer dan genoeg (wat niet voorspeld was door Peter en Stefania) Ze hebben 2 kinderen, een jongen van 12 van haar en een andere man en een meisje van 5 van haar en deze man. Deze man komt uit Australie dus ik kon lekker Engels praten met hem, ook Isabel sprak goed Engels. Na een avondje lekker gegeten te hebben met wijn zijn we terug gereden (nadat ik een aanbod kreeg om daar te komen werken als ik in italie klaar ben) Ik lag heerlijk vroeg in bed, rond 10 uur lekker in mijn wit opgemaakte bedje.

Ik was ook op tijd weer wakker doordat ik zo vroeg was gaan slapen, maar dat gaf niet, onder de douche, heerlijk ontbeten en toen Theo en Blue opgehaald. Die waren super dicht bij ons in een Jeugdherberg. Ze waren blij papa en mama weer te zien. Na alles en iedereen ingeladen te hebben in de auto zijn we op weg gegaan naar Luzern. Daar hebben we in de stad even rond gelopen, foto's gemaakt en geluncht. Daarna zijn we naar Lugano gereden. Daar hebben Stefania en Peter gewoond toen ze Theo al hadden. Ze hebben daar nog steeds hun huis alleen wordt deze verhuurd. En ze hebben een klein appartementje waar peter slaapt als hij voor zaken in Lugano moet zijn.

Een rondje door de stad gemaakt even bij de supermarkt ‘Merenda' gehaald, chocolade met brood! Mjammie! Aan het einde van het rondje kwam peter ons ophalen met de auto en zijn we doorgereden naar huis. Dit was nog wel even een tripje. Blue en Theo hebben bijna de hele weg geslapen en de kleine meisjes van Luzern tot aan Lugano ook dus het was lekker rustig in de auto.
Rond de klok van 9 waren we weer terug in Alassio en hebben nog wat gegeten in het hotel om vervolgens naar huis te gaan en allemaal in bed te duiken!
Het waren 2 super gezellige dagen, veel gezien en verhalen gehoord over dingen van de steden.

In de bergen slapen was heerlijk, wat een rust, dat is denk ik wat ik het meeste mis, de rust van het ‘platteland' misschien komt die rust hier wel, we zullen zien. Maar Zwitserland is prachtig, althans de bergdropjes, niet de wat grotere steden, die zijn te modern voor mijn ideale plaatje van Zwitserland, oude huizen met mooie bloemen balkon! Prachtig!! Alles is er super goed geregeld maar ook vreselijk duur, zo heeft elk land wel wat! Maaar ik weet wel waar volgend jaar de ski vakantie naar toe gaat!!

Vandaag een lekker niks-doe-dagje, het is gelukkig niet meer zo warm als maandag/dinsdag/woensdag, wel nog warm 29 graden maar met een wat koelere windje.
Morgen komt er een Au Pair naar Alassio, ze werkt in de buurt van Savona en is Duits. Dus we zullen zien, wordt vast gezellig!
Volgende week kort weekje, alleen maandag en dinsdag 'werken'.
Woensdag gaat de familie op vakantie en heb ik het rijk alleen.
Vrijdag komt mijn lieve zusss met Lars en daar heb ik echt heeeeeel erg veel zin in! Kan bijna niet wachten!

Voor jullie zit de vakantie er bijna op? Bijna heel Nederland is weer naar school en ‘wij' het noorden hebben nog een weekje! Geniet er nog maar eventjes van, voor je het weet zit je weer in de ‘bekende sleur'! Of nog eventjes uitzitten en dan is iedereen weer in het ritme en gaan de kinderen weer fijn naar school! Het is maar hoe je het bekijkt!
Het goede nieuws is dat papa en mama samen met Lisette nog een weekendje in Oktober naar mij komen!!!!!!!!!!!! YEUHJ! Super leuk natuurlijk!
En dank jullie wel voor de kaartjes die jullie mij sturen, altijd leuk als ik post in de brievenbus vind met mijn naam er op! Heel lief!

Nou fijn weekend allen
Sorry voor mijn lange verhaal!!

Heeeel veel liefs, kusjes, knuffels en groetjes
Veerle

Ps. Ik had heel lief van Blue en Theo een cadeautje gekregen een rood koeien ding als je die op de kop houdt en terug gaat tie loeien! En 2 magneten en een armbandje! Erg lief!

Lisette

Leuk verhaal zussie!! Ik zei al tegen pap, we gaan mooi alassio is even op de kop zetten in oktober :-D hihi!
Geniet van je dagje morgen xxxx

celleke

Toch nog best een lang verhaal geworden ook al had je niet zo veel te vertellen.

tante Miriam

Weer een leuke ervaring deze week. Wanneer gaan de kinderen weer naar school?

Jacco, Doenja & Kids

Wat lief dat je een kadootje kreeg van Blue en Theo!! en wat heerlijk dat het een leuk tripje was. Zo heb je toch al veel gezien en gedaan vanaf half juni!! Mevrouw de wereldreizigster, ha ha!! Wat voor een leuk aanbod kreeg je dan in Zwitserland?? Zochten ze nog een Kaasmeisje?? Ha ha!!

Goed dat je afspreekt met die au pair!! Zoen!

marleen

Hoi Veertje, de tegels op de muur zijn allemaal gesigneerd door beroemde mensen. Kun je eens de straat opgeven waar je woont en het hotel? Dan kan ik eens op Google maps kijken. En hoe gaat het met je Italiaans? Begin je het al een beetje te leren? Groetjes uit, wederom, een koud en nat Nederland. Gisteravond hadden we een enorme hagelbui en bakken regen.

De Wijnredertjes

Hey Veerle, wat leuk te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad. Dus nu ga je na Italie ook nog naar Zwitserland, ha ha. Geweldigdat ze nog even naar je toe omen in Oktober, zo heb je elke keer iets waar je naar uit kunt kijken. Leuk hoor. Dikke knuffel van hier.'
xxx

Myrthe

Hey Zus,
Ik lees nu je berichtje pas, kan me niet herinneren of ik daar een melding/e-mail van heb gehad.. Maakt ook niet uit... Ben blij dat je er zo zin in hebt als wij komen.. Wij hebben er ook zin in.. Lekker aan het strand liggen (zul jij misschien geen zin in hebben omdat je al genoeg van het strand hebt, maar dat zien we dan wel).... Wij verheugen ons ook heel erg op Alassio enz. Vanavond reis ik nog even af naar Enschede om de laatste dingen voor jou op te halen en dan kunnen we onze tas gaan pakken...

Sms nog wel over de laatste dingen..

xxx van Lars en mij