veerleinitalie.reismee.nl

Sabato e Domenica Torino & gli insetti sono tornati

Ciao Tutti,

Zaterdag en zondag Turijn & de beestjes zijn terug.

Nou, na een tijdje niet geschreven te hebben ben ik weer terug met een smakelijk verhaal.

Ik zal eerst het stukje titel verklaren & de beestjes zijn terug; Maddi heeft nu de luizen, heerlijk, not. Dus straks bedden afhalen en ze in bad wassen met special shampoo. Laat ze dan alsjeblieft!!!! weg blijven!!!

Zaterdag ochtend op naar Turijn, ik had al vroeg de trein gepakt, want ik had eigenlijk geen andere optie, dus ik was rond 12 uur in Turijn, opzoek naar het hotel, dat was nog niet zo makkelijk natuurlijk want ik stond aan de verkeerde kant van het station. Na wat mensen gevraagd te hebben was ik op de goede weg en stond ik in 1x voor het hotel. Je raad het al, de kamer was nog niet klaar, de jongen achter de balie was volgens mij erg onder de indruk want ik kreeg geen informatie en hij kwam er niet zo goed uit. Dus na 10 Italiaanse minuten en 30 Nederlandse minuten, kon ik op mijn kamer. Lekker ff gedoucht en toen gevraagd hoe ik zo snel mogelijk bij het andere station kon komen, natuurlijk, de metro! Dit was echt helemaal geweldig, de metro was 10 stappen lopen van het hotel en je kon overal zo naar toe voor 1 euro! Helemaal geweldig.
Eerst op het grote station op zoek naar wat eten want ik had inmiddels wel honger gekregen en toen de stad in. Het is een prachtige en overzichtelijke stad, je hebt een soort tunnel voor de winkels (ik weet niet goed hoe je het moet uitleggen) maar je kan er in ieder geval (droog) en in de schaduw rond lopen en dat scheelt heel erg veel! Het was namelijk heel erg warm! Heel veel winkels zaten ook dicht omdat augustus vakantie maand is voor de Italianen, ze zitten nu allemaal hier aan de kust. Dus het was daar ook lekker rustig en kon op mijn dooie gemak de stad even verkennen.
Tegen half 3 naar het station om Miriam om te halen, door naar het hotel, ff opfrissen en opnieuw de stad in. Eventjes gewinkeld, en toen op naar de MACDONALDS daar had ik echt zin in dus ik heb ook veel gegeten! Daarna hebben we de metro gepakt naar 8 gallery. Dit is een super groot winkelcentrum net buiten de stad, waar van alles was, het was niet heel erg mooi maar wel heel erg groot. We dachten dat daar ook EATALY zou zitten maar die konden we niet vinden. Het FIAT museum zat daar wel maar zijn we niet naar binnen gegaan. We waren wel klaar met het lopen en zijn dus lekker naar het hotel gegaan, op bed geploft met wat drinken en een zak chips en naar MTV gekeken, er was 1 programma wat niet vertaald werd, dus we konden het in het Engels horen en Italiaans lezen. Op tijd gaan slapen want zondag wilden we de toerist uit hangen.

Zondag ochtend begonnen met een ontbijtje in het hotel, lekker thee met brood! Om half 10 zaten we in de metro en 10 uur stonden we op het grote plein en raad eens, toen was het al 31 graden!!! Nou de kaart er bij wat willen we zien vandaag, we zijn bij het Royal Palace geweest, super groot maar niet echt heel erg indrukwekkend ofzo! Ook in een grote kerk geweest erg mooi, natuurlijk kaarsjes opgestoken voor iedereen, in een grote uitkijktoren met zicht over de hele stad en daaronder zat een film museum, dit was wel heeeeel erg mooi en indrukwekkend (helaas geen foto's i am sorry), ook hebben we de PO gezien, Egyptisch museum(niet binnen geweest) en nog vele andere gebouwen en pleinen! Even de H&M binnen gelopen en toen rust genomen in een park want het was 2 uur, meer dan 37 graden en stik warm. Dus lekker in de schaduw op een bankje gezeten. Na een uurtje de stad nog ff ingelopen en toen door naar de Metro want we wilden weten waar EATALY nou was.
Na wat vragen bij een informatie punt hebben we opnieuw de metro gepakt en wat vonden we EATALY! Deze was nog een keer zo groot als in Genova. Voor de mensen die niet weten wat het is, het is een soort supermarkt met allemaal Italiaans eten, van hele goede en dure kwaliteit. Je kan er ook eten, dit wilde wij doen, een pizza, maar helaas was het nog niet open. Dus terug naar het hotel, daar even gevraagd wat er open was in de buurt. Naar een grote pizzeria gelopen, met weet ik hoeveel personeel die allemaal niks zaten te doen en ons zaten aan te gapen! Lekker pizza gegeten en met een bomvolle buik terug naar het hotel.
Lekker douchen, pyjama aan en voor de buis (lekker Nederlands) helaas was er niet veel op tv, alleen sport dus hebben we een tenniswedstrijd gezien.

En vanmorgen om 7 uur ging de wekker (ach ja waarom zou ik het beter hebben dan jullie) zodat ik om 8 uur de trein kon pakken naar huis toe. Deze had een beetje vertraging en zat bom en bom vol + de airco deed het eigenlijk niet dus dat was wel balen.
Om 12 uur was ik terug, direct naar het hotel en nu ben ik dus thuis, gedoucht en al. Straks de was er door draaien en met de kindjes spelen.

- Aankopen dit weekend: een super leuke bodywarmer (blauw), 2 witte hemdjes en een witte BH!
- Donderdag ga ik met de familie naar Zwitserland, daar blijven we een nachtje en nemen dan vrijdag Blue en Theo mee terug.
- Deze week verder geen bijzonderheden.
- Dit weekend ga ik misschien nog afspreken met een andere au pair in Savona (half uurtje met de sneltrein) maar dat moet ik allemaal nog maar eens zien aangezien ik dit weekend best veel geld heb uitgegeven.
- Ik heb nog foto's van het vuurwerk (zal ik ook ff updaten) van maandag 15 augustus, ben ik bij mijn vorige blog vergeten te vertellen! Er was vuurwerk in de stad, super mooi!
- Foto's zet ik er zo snel mogelijk op, LET OP!! Het zijn er heeel veel!

Verder geen nieuws, Twente heeft gewonnen zag ik al wel, ik ben aan het ontdekken voor welke Italiaanse club ik ben! Jullie hebben nu ook lekker weer??? Geniet er lekker van!!

Dikke kus en heeel veel liefs
vanuit een vreselijk warm en druk Alassio.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Veerle

ps. Ik ben wel blij dat ik niet ergens in de bergen voor Turijn woon, daar is het net zo warm en geen water en dat is echt in the middle of nowhere. Stiekem ben ik dus heeel blij met mijn plekje hier

pps. Ik weet zeker dat ik iets vergeten ben maar ik weet nu niet wat dus misschien komt er nog een update

mams

Super verhaal weer, en afspreken met een andere au pair hoeft op zich toch niet zoveel geld te kosten, je moet gewoon niets meer kopen anders moet papa straks nog een aanhangwagen meenemen als hij je komt ophalen.
Ben heel benieuwd naar de foto's en natuurlijk mijn cadeau.
Spreek je vanavond weer op msn. Dikke kus en knuf.

tante Miriam

Leuk, verhaal. Ik had op de pc gezien dat het in Turijn lekker warm zou zijn dit weekend, dus ik dacht Veerle boft.(haha)
Hier was het ook warm en benauwd. Je kunt ook een salade caprese bestellen, heel lekker of toast pommodori, heeft mij lekker gesmaakt in Toscane,(minder calorieën).
Succes met de luizen, het is wel heel besmettelijk hoor en kan best even duren eer iedereen ze kwijt is.
Groetjes en kus Miriam

celleke

Dank voor weer een gezellig verhaatje, maar wat moet jij met een bodywarmer(ook al istie dan blauw)? En ik ben heel blij dat jij blij bent met jouw eigen plekje aan de zee ;-D
liefsXXXXXXXXX

Jacco, Doenja & Kids

Moeten Myrthe en Lars een extra lege tas meenemen om al wat spullen mee terug te nemen?? Ha ha! Heerlijk dat je zo lekker geshopt en de toerist uitgehangen hebt! Daar doe je het voor meis! Turijn lijkt me prachtig, maar die temperaturen zijn natuurlijk wel erg warm. En dan ook nog in een trein zonder airco op de terugweg.....pfffffff....