Pranzo sulla spiaggia
Ciao,
Lunchen op het strand
Gisteren morgen toen ik net wakker werd en de gang op liep vertelde stefania dat ze naar het strand gingen. Ik kon daar komen om 13.00 of om 15.00 wat ik wilde. Oke prima, dus om 12.30 ik richting het strand. Het was prachtig weer gisteren, de zon scheen vol op en het was ongeveer 24 graden! Aangekomen op het strand gingen we eigenlijk direct lunchen want de kinderen hadden honger. Hmm oke, wij naar een restaurant, een super delux restaurant!!! Stefania heeft daar vroeger gewerkt, 7 jaar lang, toen was het nog niet zo populair en goed, zij heeft het eigenlijk een beetje 'op de kaart' gezet. Zelfs Peter hielp nog in de late uurtjes na zijn eigen werk ging hij daar afwassen en koffie zetten om Stefania te helpen.
Nou, daar zaten we met z'n allen aan een grote ronde tafel, mooi netjes gedekt en werd er gevraagd of ik ...... wel wilde. Geen idee wat ze zeiden want ze konden het niet vertalen naar het engels maar het was in iedergeval vis. Dus ik zei; oke let's try.... ik was dus erg benieuwd.
De kinderen kregen als eerste hun bord met eten, patatjes met gefrituurde vis ringetjes, nou dat leek mij ook wel wat, ik dacht ach nog niet zo erg als ik dacht. Toen kwam mijn bord. WOOOOOW my god, een heel bord vol met vis + iets groens (zeewier ofzo:P) Ik dacht neee he, heb ik weer dus ik begon vol goede moed de krab aan de kan te schuiven zodat ik de ringetjes kon op eten die de kinderen ook hadden, ach dat was best wel lekker + dat groene zeewier ik dacht ach het valt allemaal nog best mee, maar hoe meer ik op at, hoe dichter ik bij de andere visjes kwam, iell daarom loop ik altijd met een boog om de viskraam heen omdat ik niet wil dat ze me aanstaren, nou dat deden deze dus wel, haha! bah. Peter vroeg ondertussen ook nog of ik het lekker vond, dus ik met mn goede gedrag ach ja, best wel lekker! HAHA. Hij zei dat dit het beste vis restaurant in de stad was, dus ik zei; ik moet het haast wel lekker vinden, nja daar kwam het wel op neer.
En het was ook niet vies, maar ook niet mijn favoriet! Toen vroeg Stefania of ik iets van haar krab wilde proberen, maar die had ik natuurlijk zelf op mn bord liggen, dus even afgekeken hoe ik dat ding 'ontleed' en toen zelf geprobeerd, hmm ik vond het niet heel erg lekker, maar ik denk dat ik ook moet wennen aan de smaak aangezien ik, op een paar vissticks op het werk na, nog nooit vis heb gegeten.
Na het bord vis kwamen er koekjes op tafel en daarna nog een ijsje gegeten, heerlijk! ik had mijn buik wel vol. Dus weer op naar het strand, ook Stefania bleef nog even liggen en ging pas om half 5 weg.
Wij zijn tegen half 6 naar huis gelopen, de kids hadden het ook wel gehad.
Ik heb ze lekker in bad gestopt, eten gemaakt voor ze (ze vonden het niet lekker, het was gewoon een potje tomaten saus en pasta, wat er niet goed aan was, geeeen idee?) dus ze moesten de helft van mij op eten en daarna mochten ze nog een boterham met chocoladepasta.
Daarna de deal gesloten dat ze nog ff tv mochten kijken (aangezien de familie dat hier niet veel doet en ook niet willen dat de kinderen dat veel doen ben ik best voorzichtig met het tv kijken) Dus ze mochten tot 9 uur kijken (Maddie en Jaki, een half uurtje dus) en Blue tot kwart over 9, driekwartier. Daarna de twee kleintjes in bed gestopt, ze mochten nog even lezen, maar Jaki is eigenlijk direct in slaap gevallen, die viel ook bijna om. En Maddie bijna direct daarna. Blue heeft nog even gelezen. De familie was pas om 22.00 thuis! Ik had ze dus weer mooi op tijd in bed! Heerlijk! Rust!
Nu ga ik naar het hotel, kijken wat er voor lunch vandaag op het programma staat, ik hoop een keer pasta carbonara... hmm..
Dikke kus en veel liefs vanuit een bewolkt en niet super warm Alassio! Waar is het mooie weer?????
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ps. fijne vakantie vakantiegangers!
Leuk weer een nieuw verhaal. Spannend vis/krab eten, weer een ervaring. Ik eet wel vis maar ook niet met ogen, net als jij.
Het zijn wel brave kindje, als ik het zo lees.
Het zal raar zijn als ze straks weer naar school gaan.
De zon is op vakantie volgens mij, ze heeft al zo hard gewerkt in het voorjaar dat het mooi is geweest. Hier is ook niet en het is 18° en het regent NIET.
Groetjes Miriam
Hahahahahhahaha! Wat een geniaal verhaal weer..
Ik denk dat je gefrituurde inktvisringen hebt gegeten! Of was je daar al achter????
xx
wederom een "smakelijk" verhaal om te lezen!
wij hebben vanavond pizza gegeten om de zomervakantie van de jongens in te luiden, moest wel even aan je denken! X uit Hengelo
Leuk verhaal hoor, ik zie jou daar zo zitten. Denk dat jou kookkunsten wel goed zijn maar het meer aan de kids ligt.
Ik moet nog 1 week werken en dan lekker vakantie. We gaan met de kamer bezig, schilderen enz. en natuurlijk op vakantie naar het warme Drenthe. Heb er wel zin in!
Veel plezier... en al leuke boys ontmoet??
Heee Veerle!
Wat raar dat jij ook geen mooi weer hebt.
Volgende keer maar naar Mallorca! haha.
Hoe is het verder met je?
Ik vind het echt heel stoer wat jij doet!
Heel veel succes de komende tijd en houd je site in de gaten hoor ;)
Liefs Laura
zo lang de visjes niet terug knipogen is er niets aan de hand en kun je rustig door eten.
Haha.
liefs xxxxxxxx
Hallo Veerle,
Zo ik heb weer even bij gelezen. Wat 'n verhalen... wat een ervaring! Toppie! Tja, als tukker leer je idd bijna geen vis eten, en dan is eten in Italie een goede leerschool. Ik weet zeker dat je dit leert waarderen. Ik ga nu ook lekker vakantie vieren, heel veel succes daar met veel zon natuurlijk! Groetjes, Monique Wissink