In chiesa
Ciao,
Naar de kerk
Vervolg van mijn vorige blog, daar had ik de helft van de zondag opgeschreven. Hier komt de andere helft. Jullie zijn gewend dat ik alles vertel, dat ga ik nu veranderen anders blog ik zo vaak, veel hetzelfde en onnodige dingen! Jullie weten nu dat het leven hier anders is, met andere eet, slaap en leef gewoontes! Mocht er iets veranderen schrijf ik het natuurlijk wel op. Maar vanaf nu lezen jullie alle spannende/leuke/gekke/vervelende- andere momenten dan anders!
Mijn avond eten van zondag heb ik in het hotel gehad, ik had een ander plan, maar mislukt! Daar werd er gevraagd of ik mee wilde naar de kerk! er was een speciale mis dus dat was voor mij wel leuk om ook eens te zien. Uh ja oke, is goed! leuk!
Ik zat daar in mn korte broekje en hemdje en slippers aan en iedereen kwam binnen in de 'zondagse kleren', dus ik vroeg kan ik zo wel mee! Jaa zegt stefania jij wel..... hmm ok!
Maar ik ben toch anders opgevoed dus ik dacht laat ik toch ff snel naar huis gaan wat anders aan doen! Dat kon ook, dan zou peter mij thuis ophalen, zouden we samen lopend naar de kerk gaan!
Dus een lange broek, nettje schoentjes en een blousje aan getrokken! Was toch een stuk beter. T was/is knetterje warm maar toch!
Kijk ik die kerk binnen loopt iedereen er bij net zoals die zelf wil. Het was 30 graden, de een had een hemdje aan, de ander een dik vest, slippers, sandalen, jurken, rokjes, traingskleren alles was aanwezig.
Ik had geen camera mee genomen, want ik dacht ik zit in de kerk en kan dus toch geen foto's maken. Dom!! Ze gingen de kerk uit, er was een bloementocht met de pastoor in het midden en wat bloemen meisjes (+ jaki, maddie en blue) in het midden die bloemblaadjes strooide, Theo liep bij het kruis met wierrook, bijna voorop! En zo gingen we een tocht door Alassio maken! Erg interessant om eens mee te maken. Na de toch terug in de kerk werden er nog wat gebedjes gedaan, ik verstond er natuurlijk weer eens niks van! En toen was het in eens afgelopen! Zo rommelig als het begon zo eindigde het ook! Echt wat een zootje! Je lacht je helemaal kapot.
Heel anders dan ik heb geleerd hoe je in de kerk stil moet zijn, er netjes uit moet zien (bedekte schouders en geen slippers) nja enz enz.
De oma van de kinderen was er ook (de moeder van {eter) en die zei ook dat het in Zwitserland er ook heel anders aan toe ging, Super streng en daar werd geen woord gezegd. Maar hier is de priester bezig om de kinderen stil te houden tijdens de mis zei ze!
Grappig dus om het eens te zien.
Na het hele kerk gebeuren hebben we met de hele familie een ijsje gehaald en zijn we terug gelopen met een pit stop bij de speeltuin! leuk familie momentje dus!
Ps. Ik heb nog wel wat foto's gemaakt met mn telefoon, geen beste kwaliteit maar dan krijg je wel een indruk. Ik zal ze er bij op zetten!
Dan nog wat toevoegingen!
- Ik heb gevraagd waarom de kinderen een bijnaam hebben. Theo, heet eigenlijk Theodor en is vernoemd naar een opa van een opa ofzo. Ze wisten geen jongens naam dus zijn diep gaan graven en het was dit of Julius(of zo iets) maar de moeder van Peter zei, neee nee geen Julius, dat brengt ongeluk! Oke dan Theodor, afkorting Theo.
Toen kwam Vittoria, toen Stefania zwanger was van Vittoria zei iedereen tegen haar buik Blue, waarom weet ze zelf ook niet maar dat is dus wel de nickname van Vittoria geworden. Op school, paardrijden en de kerk noemen ze haar wel Vittoria, hier in huis NOOIT!
Daarna kregen ze Maria (Jaki) Maria heeft als tweede naam Jacobeo (ofzo) ook een oma van een oma van een oma. En Maria omdat 75% van de italiaanse vrouwen zo heet! Jacobeo is niet echt heel erg hip dus hebben ze er Jaki van gemaakt (op de kleuterschool wordt ze wel Jaki genoemd, ik ben benieuwd hoe dat gaat straks op 'de grote school')
En dan de kleinste Maddalena, Maddalena Julia heet ze officieel. De afkorting is dan ook de eerste twee letters van JUlia en de eerste 2 letters van MAddalena, JUMA! Maar Maddalena wordt het vaakst bij haar naam genoemd of ze wordt Maddi genoemd. Maar net wat uit komt!
Nou jullie hebben je geschiedenis les weer gehad voor vandaag.
Ik heb nog goed nieuws voor de mensen die mij missen, ik kom waarschijnlijk bijna 2 weken thuis rond kerst. Waarschijnlijk vlieg ik de 22ste naar huis en vlieg ik 05 januari weer terug! Lekker met de feestdagen thuis!
Dikke doei, ciaooo
xxxxxxxxxx veel liefs!
Hij was weer leuk;-))
En ik kan niet wachten tot het kerstmis is.
Het begint nu te stormen buiten en daarmee hebben we de zomer voor dit jaar weer gehad.
Geniet van de zon.
XXX
Wat leuk wat leuk wat leuk allemaal!
Ben trots op je! Gelukkig zijn we goed opgevoed he ;-)
Ik ga nu lekker slapen! Het is vreselijk slecht weer hier! Donderen/Bliksemen! Vreselijk benauwd, in mijn huis nu 28 graden :S..
Slaap lekker!
Kusjeee
wat ons betreft blog je nooit teveel! je schrijft heerlijk! maar ik kan me voorstellen dat je denkt dat je in herhaling vervalt... het blijft een kultuurschok, he? fijne week nog en groetjes, dit x uit een onweer-Hengelo!
Martijn/Jeltje/Ruben/Simon
Hai zusje!
Aaahh haha wat zul je gezweet hebben ofniet in je zondagse pak grappigggg :-)
Het is hier echt snik heet!
Zullen we snel skypen??
Kussies xx
Super verhaal weer, zoals je ziet iedereen geniet ervan.
Het weer hier, valt reuze mee, denk dat het merendeel hier voorbij gaat.
Slaap lekker en tot morgen,
kus pap en mam
Hey hallo Veerle,
Ik heb nu na de diplomering even tijd gehad om bij te lezen. (kostte me een uurtje..!) Wat doe jij veel indrukken op in een korte tijd en wat maak je veel mee! Ik heb de indruk dat je het echt naar je zin hebt... Op het slechte eten soms na dan...
Groetjes en succes, Monique
Grappig om te lezen hoe de kids aan hun bijnamen komen, ha ha! Is dat gebruikelijk in Italië dat kinderen een bijnaam hebben, of is dat speciaal voor deze familie?
Zo noemden we Lou toen ze kleiner was wel eens 'prutteltje', omdat ze zo heerlijk kon 'pruttelen' als ze wakker was, ha ha ha... maar goed dat we dat nu niet meer zeggen.
Leuk om eens zo'n kerkdienst mee te maken lijkt me. Goed van je dat je je nog even omgekleed hebt. Heb je in ieder geval laten zien dat jij weet hoe het hoort.
Onweer en regen zijn uit de lucht. Het is nu bewolkt, 10 graden kouder dan gisteren .... kijken wat de dag brengt!!
Zoen van ons!
Zo te lezen raak je al aardig ingeburgerd.
Donderdag jl was het Sacramentsdag, op de zondag erna wordt een Processie gehouden, dat gebeurt in Limburg ook nog. Ook wordt hier op veel plaatsen een bloementapijt gelegd op de route van de processie.
Vannacht heeft het hier flink gespookt, regen, donder en bliksem, het bleef lang onrustig. Alle planten op tijd kunnen redden.
XX
Nou, zoals je pap en mam al berichtten viel het slechte weer hier enorm mee, een beetje gerommel en wat regen. Goed te horen, dat je daar de kerk ook nog eer aan doet en hun laat weten hoe het in Lönn,ke hoort. Wat zal oma Stieneke trots op je zijn!
Groetjes en we blijven genieten van je verhalen.
Hoi Veerle,
Leuk om je verhalen te lezen.
We hebben je gemist bij de klimwand en BBQ van afgelopen vrijdag bij JPLonneker.
Het was een gezellige avond en er was een grote opkomst. We waren wel met ongeveer 30 mensen.
Jorieke en Gert hebben afscheid genomen en Geke ten Vergert en Richard Peterinck zijn onze groep komen versterken.
Good goan.
Groetjes namens JP, Ruud Oosterik