veerleinitalie.reismee.nl

Arrivo, incontro e la prima mattina

Ciao,

Aankomst, kennismaken en de eerste ochtend
Eerste dag en wat een indrukken. Het rijden alleen al hier is zo anders dan in Nederland. Ze schakelen knettertje snel door, gaan met 4 door de bocht en rijden allemaal langs elkaar heen. Zoals wij respect moeten hebben voor de brommers/scooters die de weg op komen binnen de bebouwde kom, zullen ze hier haast de regel in moeten voeren dat de brommers/scooters/motoren respect hebben voor de auto's.

De kinderen zijn super lief en doen echt hun best om zich verstaanbaar te maken en begrepen te worden. Ze praten super langzaam en vragen na elke zin of ik begrijp wat ze zeggen. Ik snap er natuurlijk helemaal niks van! En dan halen ze hun schouders op en zeggen ahhh... zo van ik doe zo mijn best, waarom snap je het dan niet? Maar dat komt vanzelf wel.

Vanavond even mee geweest naar de waterpolo wedstrijd van Theo, ze hebben gewonnen. Theo is keeper, ze spelen 5x 8 min en verder staat de scheidsrechter alleen maar langs de zijlijn de fluiten, en hard! My godd.. Ik snap dus verder nog weinig van de sport behalve dit.

Dan de ouders/ Italianen en sport, als het dak er af kon hadden ze dat voor elkaar gekregen en lukte het ze elke wedstrijd. Fanatiek naar de kinderen, elkaar, de scheidsrechter en de trainers/coaches.

En schreeuwen en commentaar en wild.... Ik dacht dat een wedstrijdje van de F tegen Phenix lastig was om te fluiten! Maar dit...dit slaat alles! Maar hartstikke leuk die fanatieke Italianen! Ik moet er alleen aan wennen! En het word tijd dat ik begrijp wat ze bedoelen ha-ha.

Na de waterpolo wedstrijd hebben we pas gegeten, het was half 9/ 9 uur 's avonds. Om half 8 gingen we pas naar de waterpolo wedstrijd, en ik zei ook nog tegen stefania, in Nederland, kinderen van madalena's leeftijd hadden al lang in bed gelegen. Madalena is de kleinst een is nog maar 4 jaar oud. Nee de kids hier liggen pas om 10 uur/ half 11 in bed, en de ouders gaan er vrij snel direct achter aan. Heerlijk vis gehad met aardappeltjes! hmmm heeeerlijk!

Even iets over het huis, het staat ergens hoog achter, ik moet eerst een steile trap op en niet een trap van 14 treden, nee best wel hoog. Dan hebben ze een kleine tuin voor de honden! Nou ja, wat je tuin kan noemen, bij ons zouden we zeggen, bosjes/ of daar heeft ook iemand in geen 10 jaar wat gedaan. Hier is het scheibaar normaal, en stefania zei dat ze het te danken hadden aan Peter. Het is een normaal huis, kleine woonkamer en keuken, een soort van balkon, die grenst dan wel weer aan de tuin van de honden maar daar zit een hekje tussen. Er staan meer tafels en stoelen dan wat anders hier. De koelkast was leeg, want die is een paar dagen stuk geweest. Verder hebben ze beneden een badkamer met douche. En boven 3 slaapkamers, waarvan die van mij en de 4 kids en nog een badkamer. Daarnaast hebben ze een klein kamertje met kasten, waar je haast je kont niet kan keren. Op zolder hebben ze de master bedroom, en aloraaa die is master niet normaal! En super veel licht komt daar binnen dus dat is wel fijn! Mijn kamer staat vol met boeken en foto's hartstikke gezellig! Ennn als ik de balkondeuren(luiken) open heb kijk ik 's ochtends zo de zee op! Pfieuwwww every day vacation.

Ik zal ook even wat foto's toevoegen. Ik heb alleen geen foto van het huis, want ik weet nog niet hoe ik dat er op ga krijgen! Beetje lastig als het achter allerlei gebouwen staat. Het huis is in iedergeval een beetje rozeee haha :D

Ciao ciao, arrivideci

Veel liefs xxxxx

Myrthe

Wat een leuk verhaal schatjee...
En een roze huis... WHOEHOE Hoe cool!!
Fijn dat je zo goed bent opgevangen! Ben super trots op je!!
Hoop dat je snel weer een nieuw berichtje plaatst.
En zodra je precies weet wanneer zij met vakantie gaan dan hoor ik het graag want dan kunnen wij boeken!!

Dikke kus en veel plezier!!!!

Lottie!!

Wauwie veerle wat een verhaal.
Echt super leuk om te lezen, wat zal dat wennen zijn of niet dat italiaanse temperament haha.
Fanatieke mensen in de sport, nou dat is wel iets voor jou toch? Fanatiekeling.
En wat laat gaan die kinderen laat naar bed fuuww, dan ben je er om half 11 nog niet vanaf, lekker hoor!!
Is het weer daar een beetje lekker? Hier heeft het vandaag heel hard geregend maar het is wel weer benauwd warm.
Nou meisie ik vond het superleuk om te lezen en ik kan niet wachten op je volgende bericht hihi.

Liefs je kiddooo!!

mama

Hey kind, fijn dat het direct klikt met de familie, maar daar waren ook niet bang voor toch..... En lekker vis gegeten, weer eens wat anders. Zoals als Lotte al zegt, het is hier pet weer, dus geniet er daar maar dubbel van. We zijn erg nieuwschierig naar je foto's, dus zet die er maar snel op.
Lisette is naar Maastricht toe, dus die zal vanavond wel even reageren.
Nou geniet maar lekker en we wachten op je nieuwe story.
Bon giorno, en dikke kus van papa en mama

Jacco, Doenja & Kids

Hé Veertje, wat leuk om een verhaal van jou te lezen! Fijn dat de aankomst en kennismaking zo goed verlopen is! En meteen al mee naar waterpolo!! Leuk hoor! Nu moet je maar snel Italiaans leren, dan is de communicatie ook wat makkelijker met de kinderen. Maar dat zal daar in Italie wel snel genoeg gaan denk ik! We denken aan je en wensen je veeeeel plezier!! Tot de volgende blog!

Liefs!

Louelle

live veerle
ik kan nog italiaans praten
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-jes

louelle

elvira

Ha lief nichtje

Wat fijn dat alles goed is gegaan. Ik heb vaak aan je moeten denken; hoe zal het gaan? Hoe is de ontvangst? Leuk om via deze blog op de hoogte te blijven! En dan te lezen hoe laat de kinderen naar bed gaan...Ik laat het Zinzi maar niet weten:)
Geniet ervan!
groetjes
Elvira en family

Geniet ervan!

Tije

rtutibnvc

Briddie

Hee toppetje! :D
Fijn dat het zo goed is verlopen (nummer 10 die dit zegt hihi)
Ging op het vliegveld ook alles goed? Goed ontvangen? Met kids zonder kids? Ben zoooo nieuwschierig!
Snel italiano leren poppie!

Goed goan skaddie!
Dikke X

natalie en de rest van de fam.

Hey veerle, wat super dat je zo enthousiast bent. Leuk om te lezen dat je ook direct mee gaat naar de waterpolo en merkt dat ze daar heel anders leven.Jouw kennende zal de communicatie snel veell beter gaan en word het alleen nog maar leuker. Je bent net optijd vertrokken vanaf hier want het is echt slecht weer hier. Hoop snel weer wat van je te lezen en heel veel plezier.

Xxxx ons

Rianne

Hey Veerle,

Leuk om te lezen hoor. Ik zie het huis al helemaal voor me, hebben ze ook honden dan? En wat lief van die kinderen dat ze zo hun best doen. Gaat helemaal goed komen. En dat ze fanatiek zijn dat wist ik inderdaad wel uit ervaring, ha, ha, maar dat heeft ook wel weer wat.
Veel plezier nog!!

Liefs Rianne

MJRS

hai Veerle,
wat schrijf je ontzettend smakelijk over je ontvangst in Italie! dat gaat helemaal goed komen, hoor! sterkte met het je verstaanbaar maken en tot de volgende blog!
liefs
Martijn en Jeltje
Ruben
Simon

Ineke K.

Hoi Veerle,
Wat klink je enthausiast! Pff gelukkig. En ach dat Italiaans leer je snel genoeg. En het lome, late ritme, tja dat maakt Italie zo heerlijk.
Ben jaloers op je uitzicht.
Geniet er van, ik zal je volgen.
Groetjes Ineke

celleke

Cara Veerle,
Super leuk je vehaal ;-))
En ik ben super blij dat het goed en gezellig is bij je nieuwe familie.
Go fot it.
Liefs van ons XXX

Babs, Bas en Noor

Hey Veerle,

Klinkt goed allemaal! Houden zo en geniet ervan! Een jaartje is zo voorbij... Succes!

x van ons

Lottie.

Wauw veerle wat een super leuke foto's.
Mooi hoor !!

mama

Super, ziet er allemaal goed uit. Behalve dat uitzicht, bah... daar zal je maar iedere morgen mee wakker worden. Haha, lol. Wen er maar niet te veel aan.
Snel weer een verhaaltje over je dagindeling, ben er wel benieuwd naar.
Dikke kus van ons xxxxx

Lisa

Daaag Veerle!!
Wat fijn dat je het nu al zo goed naar je zin hebt!
Je zult wel heeeel veel meemaken en dat lees ik dan graag op je site!!
Have fun Veerle
Dikke Kus!!

Tess

Heee veerle!
wat leuk dat je het daar zo mooi hebt!
geniet er nog mooi van en ik ga elke blog lezen hoor haha
xxx tess

britt

haj veeele !
super dat je het naar je zin hebt !
ik ga het elke keer lezen , genier ervan !
veeel plezier xxx britt